تدوین «نقشه جامع مدیریت اسلامی» الگویی برای طراحی نقشه رشتههای دیگر علوم انسانی
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چهارمین سمینار تخصصی ملی نقشه جامع مدیریت اسلامی (نَجما) با حضور اعضای هیئت علمی، خبرگان و اساتید مدیریت اسلامی حوزه علمیه و دانشگاههای سراسر كشور امروز در مجتمع ولایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد.
در این سمینار، علی رضائیان، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، سید حمید خدادادحسینی، رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، حجتالاسلام ولیالله نقیپورفر، رئیس گروه مطالعات بنیادی مدیریت اسلامی و رئیس مرکز مطالعات مدیریت اسلامی دانشگاه قم، محمدرضا حسنیآهنگر، رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) حضور داشتند.
علی رضائیان در این مراسم اظهار کرد: تدوین نقشه جامع مدیریت اسلامی، برای رسیدن به یک الگوی مدیریتی برآمده از مبانی اعتقادی اسلامی و متناسب با اقتضائات ایرانی است تا زیرساختی برای طراحی الگوها و مدلهای مدیریتی در ابعاد گوناگون باشد و نیروهای جوان و مستعد کشور را علاوهبر توانمندسازی فکری، در سطوح مختلف تحصیلات تکمیلی هدایت کند.
وی افزود: نقشه جامع مدیریت اسلامی (نجما) حاوی نظام موضوعات مدیریت اسلامی در حوزه مبانی مدیریت اسلامی (محتوایی و روشی)، مسائل مدیریت اسلامی (نظری و الگویی) و الزامات اجرایی پژوهشها، راهنمای پژوهشگران در عرصه مدیریت اسلامی است که پس از مباحثات مکرر طی ۶ سال (۱۳۹۵-۱۳۹۰) با جامعه علمی مدیریت و علوم انسانی در قالب سمینارهای تخصصی، مصاحبهها و نشستهای ملی شکل گرفته است.
رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی بیان کرد: گفتگوهای مبتنی بر ویرایش چهارم در نشست ملی سوم (بهمنماه ۱۳۹۵) به کفایت مذاکرات رسید و با اجماع نسبی نخبگان مدیریت در این نشست، متن نجما ضمن تذکرات اصلاحی پذیرفته شد. پس از نشست ملی سوم طی دو سال متن نهایی در کار گروه بنیادین مدیریت اسلامی با توجه به تذکرات اصلاحی، ارتقا یافت و بهعنوان ویرایش ششم در اسفندماه ۱۳۹۷ نهایی شد.
رضائیان ادامه داد: این تلاش علمی در حوزه مدیریت اسلامی به اعتقاد برخی از صاحبنظران در شورای تحول و جامعه علمی، نخستین تلاش علمی معتبر در تدوین نقشه جامع یک علم در عرصه علوم انسانی است و خود میتواند الگویی برای طراحی نقشه جامع رشتههای دیگر علوم انسانی باشد.
وی عنوان کرد: این وبینار با همکاری دانشگاههای بزرگی مانند تهران، شهید بهشتی، تربیت مدرس، جامع امام حسین(ع)، امام صادق(ع)، علامه طباطبایی، دانشگاه قم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شده است.
این استاد مدیریت خاطرنشان کرد: از نظر «نجما» مدیریتی، اسلامی است که نخست، مبانی آن اسلامی باشد و ارزشهای اسلامی برای آن حاکم باشد و دوم آنکه با روش معتبر به دست آمده باشد، به نحوی که این اعتبار بتواند حجیت شرعی مبتنی بر اجتهاد جامع را برای ما محقق کند. امیدواریم با انجام پژوهشهای مدیریت اسلامی مبتنی بر «نجما» اجماع نخبگانی در پیشفرضها نیز حاصل شود.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/